Ndrek Gjini

Communications Specialist, Web Master, Editor, Translator, Writer

CV ne Shqip

CV-ja ime

Emri dhe Mbiemri: NDREK GJINI

E-mail: ndrekgjini@hotmail.com

Shtetësia: Shqiptar dhe Irlandez

Gjuhët: Shqip (Gjuha amtare), Anglisht (shkelqyer), Italisht (bazike)

KUALIFIKIMET:

2010-2011: Master i Artit në Shkrim, Universiteti Kombëtar i Irlandës, Galway.

2005-2010: Bachelor i Artit në Studime të Trashëgimisë, Galway Mayo Institute of Technology, Galway.

2004-2005: Certertifikatë Kombëtare në Gazetari të Shkruar, Kolegji i Edukimit të Mëtutjeshëm Castleber, Co. Mayo.

1984-1988: Bachelor i Artit në Letërsi dhe Gjuhë Shqipe . Universiteti i Shkodrës, “Luigj Gurakuqi” Shqipëri. Diplome Universitare, Fakulteti i Shkencave Sociale-Gjuhë dhe Letërsi. (E njohur nga Autoriteti Kombëtar i Kualifikimeve të Irlandës si Bachelor i Artit në Arsim, Niveli 8.

                                                                                                                                                                                  

EKSPERIENCA E PUNSIMIT:

2016 ……. Footfall Ltd Admin, IT & Zhvillimi i Websiteve 

2015 ……. Galway Academic Press.  Redaktor Menaxhues i The Galway Review

2013- Qershor 2015,  Qendra e Edukimit Galway. (Koordinatori i Programit dhe IT)

2013: (Korrik-Gusht):  IOM  (Organizata Ndërkombëtare për Migracionin),  Këshilltar për Komunikimin e Diasporën

2012- 2013,  Bashkia e Qytetit Galway, Departamenti i Kulturës, Asistent i Zyrës së Arteve

2009 – Përkthyes i pavarur dhe Përkthyes në shqip / anglisht dhe anglisht / shqip për kompani të ndryshme, me qendër në Irlandë.

2006-2009 :   Platforma 3, Stacioni Ceannt, Galway , Mbikëqyrës

1998-2001: Gazetar në gazetën “RILINDJA DEMOKRATIKE”, Tiranë, Shqipëri.

1996-1998: Zëdhënës shtypi i Ministrise se Brendshme, Tiranë, Shqipëri.

1994-1996: Gazetar për gazetën “RILINDJA DEMOKRATIKE”, Tiranë, Shqipëri.

1992-1994: Gazetar për ‘AGJENCINE TELEGRAPHIKE SHQIPTARE’, Tiranë, Shqipëri.

1991-1992: Redaktor i gazetës “KOMBI”, Tiranë, Shqipëri.

1989-1990: Gazetar për gazetën “PERPJEKJA”, Puke, Shqipëri.

1988-1989: Mësues i letërsisë në shkollën e mesme, Iballe, Puke, Shqipëri.                                                                                                                                                                        

PUBLIKIME:

2019: Autor i librit me poezi në anglisht; ‘Shpikja e Këpucëve’, botuar nga GALWAY ACADEMIC PRESS.

2011: Autor i librit me poezi në anglisht;  ‘Vdekja e Natës ’, botuar nga EMAL.

2011: Autor i poezive të zgjedhura në anglisht; botuar në ‘Cyphers’, një Revistë Letrare Irlandeze.

2006: Autor i poezive të zgjedhura në anglisht; botuar në librin Mayo Anthology 2006, ‘Present Tense’.

2004-2005: Autor i shumë artikujve të botuar në “The Connaught Telegraph”, gazete ne Mayo Irlandë.

1983-2001: Autor i shumë librave të botuar në gjuhën shqipe.

Autor i mbi 3000 artikuj të botuar në gazeta të ndryshme, dhe revista Tiranë, Shqipëri.                                                                                                                                                                                

AFTËSI SHTESË :

Aftesi të shkëlqyera të IT: – Suite e Microsoft Office, veçanërisht Word, Excel, Access, Outlook, Përvojë e Dizajnit në Website. Aftësia për të mësuar e përdorur sisteme të reja informacioni në mënyrë efektive. Webmaster dhe redaktues i shume Websiteve.

INTERESAT & Arritjet:

2011 -2019 – Zgjidhet për të lexuar në Curit Festivalin Ndërkombëtar të Letërsisë në 2019, dhe Festivalin Ndërkombëtar të Poezisë Strokestown në 2011.

2017 – Zgjedhur në mesin e 50 personaliteteve të përfshira në librin e botuar nga Albanian Excellence 50 × 50 Symbol of a Generation.

2014 – Certifikate merite nga kryetari i Bashkise Galway

2004… Anëtar i NUJ (BASHKIMI Kombëtar i Gazetarëve), Irlandë.

1991-2001: Anëtar i “SHOQATA E GAZETARAVE PROFESIONAL TE SHQIPERISE”.

1991-2001: Studioi në Shqipëri dhe Irlandë dhe udhëtoi në shumicën e vendeve të BE-së. Mori pjesë në shumë konferenca si gazetare në shumë vende të BE-së.

1996-1998: Anëtar i shumë delegacioneve qeveritare dhe jo qeveritare në shumë vende në BE.

 

REFERUES:

  1. Bernard Kirk, Director, Galway Education Centre, Cluain Mhuire, Wellpark. Galway, Telephone: 00 353 91 745 600, E-mail: bkirk@galwayec.ie
  2. Jack McCann, Portacarron House, Portacarron, Oughterard, Co. Galway, Telephone: 00 353 87 2485880, EMail: jackmccannirl@hotmail.com
  3. Mark McCarthy, Department of Humanities, GMIT, Dublin Road, Galway, Telephone: 00 353 91 742411, E-Mail: mark.mccarthy@gmit.ie

 

%d bloggers like this: