Ndrek Gjini

Communications Specialist, Web Master, Editor, Translator, Writer

100 vjet nga dorëheqja e Ismail Bej Vlorës

Kanë kaluar plot 100 vjet nga dita kur Ismail Bej Vlora dha doreheqjen dhe u largua nga Shqiperia per te mos u kthyer kurre me. Ky vit mendoj perben momentin me te pershtatshem per t’iu servirur me ne fund shqiptarëve portretin real te Ismail Bej Vlorës. Ai duhet t’u paraqitet shqiptareve në përmasat e tij reale dhe jashtë glorifikimeve dhe mitizimit. Kjo pasi per shume dekada, figura e këtij diplomati  karriere dhe burri shteti u mitizua ekstremisht. U arrit deri atje sa iu ndërrua madje edhe mbiemri…..Kliko keto per te lexuar shkrimin

%d bloggers like this: